Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyska2001 (2245 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
tu znalazłam jeszcze coś na ten temat, ale trzeba się chyba zarejestrować, żeby przeczytać:
www.forum-norwegia.pl/viewtopic.php?f=15...a&hilit=dagmamma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Dareknorge napisał:
Ulv skoro juz tak chetnie wywalasz czyjes posty wiec moze tez wytnij wiekszosc postow towazystwa wzajemnej adoracji. Tam o wiele bardziej jada. Jak widzisz nie musisz mi grozic bo sie nie przejmuje tym forum.

Ktoś chciał zaistnieć?
Witam nowicjusza .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Dino napisał:
Dareknorge napisał:
Ulv skoro juz tak chetnie wywalasz czyjes posty wiec moze tez wytnij wiekszosc postow towazystwa wzajemnej adoracji. Tam o wiele bardziej jada. Jak widzisz nie musisz mi grozic bo sie nie przejmuje tym forum.

Ktoś chciał zaistnieć?
Witam nowicjusza .

pewmnie nie zapukał tylko wywalił ULVowi drzwi do biura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
bad harry napisał:
Dino napisał:
Dareknorge napisał:

Ktoś chciał zaistnieć?
Witam nowicjusza .

pewmnie nie zapukał tylko wywalił ULVowi drzwi do biura

Zupełnie jak anestezjolog ze skeczu z patafianami.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to musiało być to wejście jak na filmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Wygląda na to, że autorka tych rewelacyjnych informacji o wysokich zarobkach opiekunek wycofuje się z tego, co napisała, ponieważ usunęła swoje konto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
gama28 napisał:
Wygląda na to, że autorka tych rewelacyjnych informacji o wysokich zarobkach opiekunek wycofuje się z tego, co napisała, ponieważ usunęła swoje konto

No to nici z wyrwy *na sojusznika* haha... Co nie zmienia faktu ze obie strony troche przesadziliy ze stawkami... w obie strony...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Sethur, nie będę się kłócić, ona na pewno przegięła, ja nie. Dałam linki do norweskich stron ze stawkami, 2-3 lata temu były nawet na poziomie 18 nok za godzinę, ale to już śmieszne, zwłaszcza że od tego czasu jeśli chodzi o ceny i zarobki niewiele się w Norge zmieniło. Jak już pisałam, a nie lubię się powtarzać, stawka zależy od miejsca pracy i zakresu obowiązków i na pewno jest wyższa, jeśli opiekunka dojeżdża do dzieci i rodzina ma ją na wyłączność. W innych przypadkach 40 nok to średnia cena w Norwegii, w Oslo ta średnia na pewno będzie troszkę większa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zapomniałam dodać to co najważniejsze: stawka 40 nok za godz za dziecko NIE JEST PONIŻAJĄCA, jak sugerowała autorka tematu, opiekunka pracująca za tę kwotę NIE JEST BIAŁYM MURZYNEM, a ogłoszenia opiekunek żądających stawek na tym poziomie ABSOLUTNIE MOGĄ BYĆ PUBLIKOWANE W ostateczności to w końcu decyzja zainteresowanego w jaki sposób, jakim kosztem zarabia na życie, oczywiście jeśli jest to zgodne z prawem i pisanymi lub nie pisanymi zasadami rynkowymi Jest wiele innych opcji, niech każdy wybierze taką, jaka mu pasuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
I mnie tez sie nie chce klocic Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok